Nieuwe huisstijl Guggenheim Rotterdam

Voor het Guggenheim museum in Rotterdam moest er een nieuwe dynamische huisstijl worden ontworpen. De opdrachtgever vroeg om een logo, briefpapier, visitekaartje, envelop, introductieposter, introductiefolder en een website homepage.


Het logo is geïnspireerd op het nieuwe Guggenheim gebouw. In dit gebouw bevinden zich paden die omhoog lopen, deze zijn in het logo verwerkt. Onderaan staan gekleurde letters die staan voor de diversiteit in Rotterdam.



Het briefpapier heb ik strak en zwart wit gehouden. Onderaan vind je de meeuw van het gebouw, en bovenin bevind zich het logo.



De visitekaartjes matchen met de rest van de huisstijl. Hierop bevind zich opnieuw de meeuw, en is er plaats voor de contactgegevens van de medewerkers.




Op de posters zie je de vorm van het gebouw terug, deze heb ik verwerkt in de witte vlakken. Het logo staat prominent onderaan. De titels zijn strak.



De website heb ik strak gehouden, maar het bijzondere gebouw is goed terug te zien. Bovenaan staan zwarte knoppen om in te loggen en de taal aan te passen.