Vluchtelingenwerk Nederland

De opdrachtgever heeft aan mij de opdracht gegeven om een campagne voor Vluchtelingenwerk Nederland te verzinnen en ontwerpen. De campagne moet nieuwe jonge vrijwilligers trekken, maar deze moet wel in de stijl van Vluchtelingenwerk blijven. Het budget voor de campagne is niet hoog.
Mijn idee was om een podcast te maken met verschillende gasten zoals vluchtelingen, vrijwilligers en mensen die tegen vluchtelingen in Nederland zijn. Deze generatie luistert veel podcasts en daarom is dit de ideale manier om de nieuwe vrijwilligers te bereiken.

In de podcast worden verschillende onderwerpen besproken en word het vrijwilligerswerk gepromoot.De podcast heet Gelukszoekers, deze naam slaat op dat veel mensen een verkeerd beeld hebben over vluchtelingen. In de podcast word dit besproken.


De media uitingen die ik uiteindelijk gekozen heb zijn een podcast, een logo, een social media campagne, een reclame sticker en Instagram stories. Deze heb ik met bewegend beeld gemaakt met gefilmde opnames tijdens te podcasts.