Sociale campagne toeristen Amsterdam

De opdrachtgever heeft mij gevraagd om een nieuwe activiteit of evenement te bedenken en ontwerpen die toeristen op één of andere manier betrekt bij de leefbaarheid van de stad.

De media-uitingen die gevraagd worden zijn een activiteit of evenement, een straatcampagne, een social media campagne, een app of website en een extra communicatie uiting.

Hoewel Nederland tot de rijkste landen van Europa behoort, is ook hier armoede. Arme gezinnen kunnen vaak geen kleding kopen. Daarom is mijn idee dat toeristen oude kleding mee kunnen nemen of verzamelen voor de armere mensen in Amsterdam. Jaarlijks wordt er in Nederland 135 miljoen kilo kleding weggegooid en verbrand. Dat zijn 10.000 vrachtwagens vol. Toeristen pakken vaak hun koffer helemaal vol, waardoor ze na het shoppen geen ruimte meer over hebben. Dan gooien ze vaak hun oudere kleding weg. Toeristen kunnen deze kleding inleveren bij verschillende punten en er een persoonlijk bericht bij toevoegen. Deze kleding word in een winkel verkocht voor heel weinig geld. Mensen uit Amsterdam die weinig geld hebben, hebben een Amsterdam pas. Hiermee laten zij zien dat zij minder verdienen.